Eredetiség vizsgálat

Soron kívüli eredetvizsga, a lehető leggyorsabb okmányirodai ügyintézéssel !

Az eredetiségvizsgálat egy olyan hatósági eljárás, mely a jármű okmányainak és azonosító adatainak eredetiségét hivatott eldönteni. 1998-ban egy Belügyminisztériumi Rendelet alapján szabályozták a külföldről származó járművek első magyarországi forgalomba helyezését megelőzően az eredetiségvizsgálatot.
A nyilvántartásba vételhez (azaz átíráshoz) hatvan napnál nem régebbi, eredetiségvizsgálat elvégzését igazoló dokumentumra van szükség. Ennek hiánya a nyilvántartási kérelem automatikus elutasítását vonja maga után. Az eredetiségvizsgálat elvégzését igazoló dokumentum nélkül a tulajdonjogban bekövetkező változást csak két esetben fogják bejegyezni. Ha jogalap öröklés, vagy ha gazdasági társaság átalakulása kapcsán bekövetkező vagyonszerzés valósul meg.

Az eredetiségvizsgálat elvégzését kérheti bármely fél, az eladó vagy a vevő. (célszerű az adás vétel előtt elvégezni, de úgy hogy az eladó és a vevő is jelen legye) A vizsgálat után kapunk egy okmányt, ami igazolja a gépjármű eredetét, mely 60 napig érvényes!

Keress minket a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken!